Zucchini slice

Nog nooit van zucchini slice gehoord? Dat zou zomaar kunnen. Het is een populair gerecht in Australie, waar het vaak wordt meegegeven in de lunchtrommel van kinderen. Maar vergis je niet; zucchini slice is zeker niet alleen voor kinderen. Al is het wel een mooie manier om ze ongemerkt veel groenten binnen te laten krijgen.

  • 3 courgettes, gele en groene (ongeveer 1 kilo)
  • 2 wortels (ongeveer 150 gram)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, gewassen en fijngesneden
  • 150 gram spekblokjes
  • 150 gram belegen kaas, geraspt
  • 6 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel chilivlokken

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in de bakvorm.

2. Verhit een pan op halfhoog vuur en bak hierin de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg vervolgens de ui en prei toe en bak nog even mee.

3. Halveer de courgettes over de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Anders wordt je plaattaart veel te nat. Rasp de courgettes. Schil de wortels en rasp die ook.

4. Neem nu een grote kom en roer de geraspte courgette en wortel, het zelfrijzend bakmeel, zout, chilivlokken, geraspte kaas en het gebakken spek-ui mengsel goed door elkaar.

5. Klop de eieren en roer door het courgettemengsel. Stort het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.

Bak ongeveer 45 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn.

0 reacties op “Zucchini sliceVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *