Malabi

Geplaatst op

Wake up and smell the rosewater!

Israëlisch dessert met rozenwater en grenadine. Ingrediënten: 800 ml melk, 200 ml room (40%), 80 suiker, 60 gram maizena, 2 eetlepels rozenwater, grenadine, kokodrasp, pistachenoten.

Doe de 3/4 van de melk samen met de room en suiker in een kookpot en breng aan de kook. Meng ondertussen de rest van de melk met de maizena en het rozenwater tot een egaal mengsel. Roer het door de hete melk en blijf zeker een minuut roeren, tot je de melk ziet indikken. Zet het vuur wat lager en blijf nog een minuut roeren in de malabi.

Verdeel het mengsel over kleine glaasjes. Zet in de koelkast en laat daarin zeker 2 tot 3 uur opstijven.

Giet een scheutje grenadine in een dun laagje over de malabi. Maak af met de geraspte kokos en de gehakte pistachenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *